Al jaren is Paul actief lid van de 1Aprilvereniging. Hij heeft tegenwoordig een rol als waard in het spel “om de sleutel van de stad”, waarin elk jaar op 1 april de bevrijding van Brielle, als eerste stad in de tachtigjarige oorlog, wordt nagespeeld. Hij is jaren understudy geweest voor de rol van Lumey en heeft deze ook daadwerkelijk een keer uitgevoerd. Maar er is meer… Paul is lid van de bemanning van het Geuzenschip de Prince Admirael. Hier heeft hij de rol van kanonnier opgepakt. Daarnaast heeft hij geholpen bij de opzet van de Oudheidkamer in het Kruithuis. Bij uitnodigingen in het land, voor bijvoorbeeld vestingsteden dagen, is hij ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.

Zoals gezegd draagt hij Brielle een warm hart toe. Hij is bijvoorbeeld al jaren spelend lid van de Brielse toneelvereniging Sint Leonardus. Hiervoor verzorgt hij ook de theater techniek zoals het maken van een lichtplan. Je kunt hem zelfs als speler of bouwer vinden bij activiteiten als Brielle achter de voordeur, kindervoorstelling over Johan Been, Bruisend Brielle en ga zo maar door.

Een belangrijke passie van Paul is zijn bedrijf: plantenkwekerij Globe Plant bv, wat hij samen met Johan Grootscholten, Vera de Jong-Grootscholten en Thijs van de Westelaken runt. Het opkweken van groenteplanten en -bloemen is hier de core business, al meer dan 60 jaar