Duurzaam

Boortoren aardwarmte, voor duurzaam opkwekenWij zijn de eerste plantenkweker in Nederland die duurzaam opkweekt door middel van groene energie. Vanaf 2016 gebruiken we voor het hele bedrijf aardwarmte. Aardwarmte is een duurzame, onuitputtelijke energiebron die het milieu niet vervuilt of belast.

Globe Plant is mede-initiatiefnemer van Geo-Well, het aardwarmteproject in Vierpolders.

Duurzame gewasbescherming

We passen geïntegreerde gewasbescherming toe; waar mogelijk zetten we natuurlijke vijanden in tegen ziekten en plagen. Alle ramen zijn afgegaasd om de infectiedruk te verkleinen en de gewasbescherming te reduceren. We doen er alles aan om de jonge planten schoon te houden.

Globe Plant is MPS-A- en Global Gap (PPM) gecertificeerd, garanties voor voedselveiligheid en duurzaamheid.

Duurzaam personeelsbeleid

Globe Plant brengt duurzaamheid in de praktijk in personeelsbeleid. Voorbeelden? We bieden werk aan mensen van de sociale werkplaats. Medewerkers van de entruimte bepalen hun eigen werktijden, om werk en gezin goed te kunnen combineren.
Duurzaam personeelsbeleid loont. Veel medewerkers zijn al jarenlang in dienst bij ons, wat Globe Plant een schat aan kennis en betrouwbaarheid oplevert.

Paul Grootscholten, streeft naar zo duurzaam mogelijk opkwekenPaul Grootscholten: “Aardwarmte is voor Nederland nog relatief nieuw. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor fossiele energie. Nu wij aardwarmte gebruiken, verstoken we 90 procent minder aardgas en stoten we 20 procent minder CO2 uit.”