Duurzaam

Boortoren aardwarmte, voor duurzaam opkwekenWij zijn de eerste plantenkweker in Nederland die duurzaam opkweekt door middel van groene energie. Vanaf 2016 gebruiken we voor het hele bedrijf aardwarmte. Aardwarmte is een duurzame, onuitputtelijke energiebron die het milieu niet vervuilt of belast.

Globe Plant is mede-initiatiefnemer van Geo-Well, het aardwarmteproject in Vierpolders.

Wil je meer weten over Aardwarmte ga dan naar de site: allesoveraardwarmte.nl

Duurzame gewasbescherming

We passen geïntegreerde gewasbescherming toe; waar mogelijk zetten we natuurlijke vijanden in tegen ziekten en plagen. Globe Plant teelt weerbare planten; beter voorkomen dan genezen. Tijdens de opkweek zorgen we voor de juiste omstandigheden, zoals: bodemleven, -structuur,  en -inhoud, water, licht en temperatuur. Zowel boven- als ondergronds worden de planten gezond opgekweekt. Alle ramen zijn afgegaasd om de infectiedruk te verkleinen en de gewasbescherming te reduceren. We doen er alles aan om de jonge planten schoon te houden.

Globe Plant is MPS-A- en Global Gap gecertificeerd, garanties voor voedselveiligheid en duurzaamheid.

Duurzaam personeelsbeleid

Globe Plant brengt duurzaamheid in de praktijk in personeelsbeleid. Voorbeelden? We bieden werk aan mensen van de sociale werkplaats. Medewerkers van de entruimte bepalen hun eigen werktijden, om werk en gezin goed te kunnen combineren.
Duurzaam personeelsbeleid loont. Veel medewerkers zijn al jarenlang in dienst bij ons, wat Globe Plant een schat aan kennis en betrouwbaarheid oplevert.

Onze bijdrage aan een schoner milieu

  • Tijdens transport maken we gebruik van herbruikbaar fust om het milieu te ontlasten. Dit fust wordt bij terugkomst weer gewassen, omdat besmettingsdruk zo laag mogelijk te houden, zodat we zo min mogelijk hoeven te bestrijden.
  • Onze potplanten leveren we bewust zonder plastic hoes, beter voor het milieu én onze planten zijn zo sterk dat ze het niet nodig hebben!
  • Voor het doorspoelen van de toiletten gebruiken wij regenwater.
  • En we blijven verder verduurzamen waar mogelijk…
Paul Grootscholten, streeft naar zo duurzaam mogelijk opkwekenPaul Grootscholten: “Aardwarmte is voor Nederland nog relatief nieuw. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor fossiele energie. Nu wij aardwarmte gebruiken, verstoken we 90 procent minder aardgas en stoten we 20 procent minder CO2 uit.”