Duurzaam

Boortoren aardwarmte, voor duurzaam opkweken

 

 

Wij zijn de eerste plantenkweker in Nederland die duurzaam opkweekt door middel van Aardwarmte. Vanaf 2016 gebruiken we voor het hele bedrijf in Vierpolders Aardwarmte, ook wel Geothermie genoemd. Aardwarmte is een duurzame, onuitputtelijke energiebron die het milieu niet vervuilt of belast.

 

Globe Plant is mede-initiatiefnemer van het Aardwarmteproject in Vierpolders.

Wil je meer weten over Aardwarmte ga dan naar de site: allesoveraardwarmte.nl

Om duurzame milieuvriendelijke tuinbouw producten, gericht op een schonere toekomst, te promoten werken wij samen met  Geo-Well.

 

Duurzame gewasbescherming

We passen geïntegreerde gewasbescherming toe. Waar mogelijk zetten we natuurlijke vijanden in tegen ziekten en plagen. Globe Plant teelt weerbare planten: beter voorkomen dan genezen. Tijdens de opkweek zorgen we voor de juiste omstandigheden voor de teelt. Denk hierbij aan water, licht, CO2 en temperatuur. Geïntegreerde gewasbescherming, inclusief scouten en insectengaas bij alle ramen, zorgen ervoor dat er een minimale infectiedruk is. Hierdoor is de inzet van gewasbeschermingsmiddelen zeer beperkt. We doen er alles aan om de jonge planten schoon en gezond te houden.

Globe Plant is MPS-A en Global Gap gecertificeerd. Dit staat voor voedselveiligheid en duurzaamheid.

Duurzaam personeelsbeleid

Globe Plant brengt duurzaamheid in de praktijk in personeelsbeleid, zoals het een familie betaamt. Voorbeelden? We bieden werk aan mensen van de sociale werkplaats. Medewerkers van de ent-ruimte bepalen hun eigen werktijden, zodat zij werk en gezin goed kunnen combineren. Daarnaast stimuleren wij het volgen van opleidingen/cursussen, zodat iedereen fundamenteel vooruit komt.
Duurzaam personeelsbeleid loont. Veel medewerkers zijn al jarenlang in dienst bij ons. Wat Globe Plant een schat aan kennis en betrouwbaarheid oplevert, maar ook een TipTop op elkaar ingespeeld Team.

Onze bijdrage aan een schoner/beter milieu

Alles telt op:

  • Tijdens transport maken we gebruik van herbruikbaar fust om het milieu te ontlasten. Dit fust wordt bij terugkomst weer gewassen, om veilig hergebruik te garanderen.
  • Onze potplanten leveren we bewust zonder plastic hoes. Dat is beter voor het milieu. Bovendien zijn onze planten zo sterk dat ze het niet nodig hebben!
  • Voor het doorspoelen van de toiletten gebruiken wij regenwater.
  • We hebben een e-boiler geïnstalleerd ter ondersteuning van het stabiliseren van het elektriciteitsnet in de regio.
  • We maken gebruik van een WKK, waardoor we heel efficiënt zowel warmte als elektriciteit produceren van dezelfde kuub gas. Een extra voordeel van een WKK is: het stabiliseren van het elektriciteitsnet in de regio.
  • Waar mogelijk hebben wij zonnecellen geïnstalleerd voor productie van groene elektriciteit.
  • En we blijven natuurlijk verder verduurzamen waar mogelijk…
Paul Grootscholten, streeft naar zo duurzaam mogelijk opkwekenPaul Grootscholten: “Aardwarmte is voor Nederland nog relatief nieuw. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor fossiele energie. Nu wij aardwarmte gebruiken, verstoken we 90 procent minder aardgas en stoten we 20 procent minder CO2 uit.”