Plantenkwekerij Globe Plant

Komkommerplant in steenwolpot op hand, Plantenkwekerij Globe PlantGlobe Plant is een plantenkwekerij, gespecialiseerd in het duurzaam en hygiënisch opkweken van topkwaliteit groenteplanten. Een andere belangrijke tak binnen ons bedrijf is de sierteelt. We verzorgen de verlengde opkweek van Snijgerbera voor de professionele kweker. Daarnaast produceren we de beroemde potplant Gerbera Durora als uitgangsmateriaal & als eindproduct.

In het voorjaar en de zomermaanden kweken we de bloeiende potplant, Gerbera Durora, voor de retail.

We kweken al onze producten duurzaam met aardwarmte.

Internationaal

Nederland is onze belangrijkste afzetmarkt. Daarnaast heeft Globe Plant afnemers in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. Op groentegebied werken we in Zwitserland  samen met Granoplant. En in Duitsland doen we zaken met Volmary.

Familiebedrijf: Globe Plant is een modern familiebedrijf van 53.000 m2 in Vierpolders, op het Zuid-Hollandse eiland Voorne Putten. Bij Globe Plant werken 25 vaste medewerkers, 35 entsters en in de hoogtij dagen komen ongeveer 25-50 uitzendkrachten bij. Broers en zus Johan, Paul en Vera Grootscholten vormen samen met Thijs van de Westelaken de directie.