Plantenkwekerij Globe Plant

Komkommerplant in steenwolpot op hand, Plantenkwekerij Globe PlantGlobe Plant is een plantenkwekerij, gespecialiseerd in het duurzaam en hygiënisch opkweken van topkwaliteit groenteplanten. Een andere belangrijke tak binnen ons bedrijf is de sierteelt. We verzorgen de verlengde opkweek van Snijgerbera voor de professionele kweker. Daarnaast produceren we de beroemde potplant Gerbera Durora als uitgangsmateriaal & als eindproduct.

In het voorjaar en de zomermaanden kweken we de bloeiende potplant, Gerbera Durora, voor de retail.

We kweken al onze producten duurzaam met aardwarmte.

Internationaal

Nederland is onze belangrijkste afzetmarkt. Daarnaast heeft Globe Plant afnemers in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. Op groentegebied werken we in Zwitserland  samen met Granoplant. En in Duitsland doen we zaken met Volmary.

Familiebedrijf: Globe Plant is een modern familiebedrijf op het Zuid-Hollandse eiland Voorne Putten. De hoofdlocatie is in Vierpolders. Hier is het hart van het bedrijf met teelt op 53.000 m2 en het hoofdkantoor. Sinds 2022 is er een tweede, teeltlocatie, in Brielle van 42.000 m2.

Bij Globe Plant werken 40 vaste medewerkers en 60 ent-dames. In hoogtij dagen komen er ongeveer 200 uitzendkrachten bij. De directie wordt gevormd door de families Grootscholten en van de Westelaken, Johan, Paul, Vera en Thijs.