Directie Globe Plant Groeit

Voltallige directie tussen groenteplanten
vlnr: Paul Grootscholten, Vera Grootscholten, Thijs van de Westelaken, Johan Grootscholten

Thijs van de Westelaken wordt mede directeur en aandeelhouder Globe Plant

Thijs van de Westelaken (34) is toegetreden als aandeelhouder bij plantenkwekerij Globe Plant in Vierpolders. Op 30 juni 2020 tekende hij hiervoor, samen met de andere drie aandeelhouders, Johan, Paul en Vera Grootscholten. “Met deze stap zorgen we dat de continuïteit van ons bedrijf gewaarborgd is”, zegt Johan Grootscholten.

Van de Westelaken kwam ruim tien jaar geleden bij Globe Plant, na een tuinbouwopleiding aan de HAS in Den Bosch. Sinds twee jaar maakt hij onderdeel uit van het managementteam. Hij houdt zich bezig met de teelt, de kwaliteitscontrole en de personeelsorganisatie. “Dat hij een passie heeft voor goede planten kweken waar klanten tevreden mee zijn, weten we al langer. De laatste jaren hebben we ook gemerkt hoe goed hij bij het personeel en de klanten ligt”, zegt Vera Grootscholten. “Hij is een teamspeler, die goed in de Globe-cultuur past”.

Groenteplanten en siergewassen

Globe Plant teelt planten voor de glasgroentesector, met name geënte tomaat, paprika en komkommer. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in potplanten (Gerbera Durora) en de opkweek van sierteeltplanten, zoals Gerbera en Pelargonium.

Ondertekenen Contract
Ondertekening Contract

Globe Plant is mede-initiatiefnemer van het aardwarmteproject Vierpolders. Sinds 2016 is het bedrijf aangesloten op aardwarmte en kweekt het alle planten extra duurzaam op.

Continuïteit

Het bedrijf is in 1961 gestart in Poeldijk door Albert Grootscholten. De aandeelhouders Johan, Paul en Vera Grootscholten zijn de tweede generatie. “Of er bij de derde generatie opvolgers zitten, staat niet vast. Met Thijs willen we de continuïteit voor de lange termijn alvast zeker stellen”, zegt Johan Grootscholten.

De uitbreiding van aandeelhouderschap heeft slechts beperkte consequenties voor het takenpakket. “Voor het grootste deel blijven we allemaal ons werk doen. We zijn vooral heel blij met deze organische overgang naar een volgende fase in ons bedrijf”, zegt Paul Grootscholten.

Thijs van de Westelaken: “Ik ben vereerd dat de familie Grootscholten mij heeft gevraagd als mede-eigenaar. Dat ik er ja tegen heb gezegd, geeft aan dat ik het volste vertrouwen heb in de toekomst van Globe Plant.”

Thijs van de Westelaken
Thijs van de Westelaken