Langdurige relaties

Publicatie groentenieuws 14-12-18

25 jaar A.A.M. van der Voort & A.A.M. Grootscholten (Globe Plant)

Teler en opkweker vieren jubileum met taart en nieuwe lading paprikaplanten

Al 25 jaar koopt firma AAM v.d. Voort & Zn. uit Honselersdijk zijn planten bij Globe plant. Zou het komen door dezelfde voorletters van de oprichters?

John v.d. Voort en Johan Grootscholten hebben elkaar leren kennen in bestuur van “Jongeren LTB Westland”, waar Vera Grootscholten later ook deel van uitmaakte. De soepele samenwerking in het bestuur was aanleiding om ook zakelijk een samenwerking aan te gaan. Oprichters Albert Grootscholten & Ton v.d. Voort hebben samen de eerste koop in 1993 bezegeld.

Vanuit de Harteveldlaan naar de Bospolder in Honselersdijk werden de planten geleverd. Wekelijks kwam dhr. Van der Voort langs met zijn jongens John en Patrick om naar de plant te kijken. En ook na de verhuizing later kwam pa nog vaak met John en Patrick mee.

Van der Voort is altijd een echt familiebedrijf gebleven. Johan Grootscholten geeft aan dat er in de eerste jaren in verschillende dagen gepoot werd, zodat ze met hun eigen gezin de planten konden poten. Later is dit wel aangepast, want tegenwoordig wil iedereen de plant zo snel mogelijk in de kas hebben staan om ongelijkheid in weggroei te voorkomen.

Door de jaren heen zijn er vele verschillende rassen geteeld, maar meestal ging toch de voorkeur uit naar rode paprika’s. “Regelmatig pasten zij het ras aan, steeds op basis van de vraag van hun klanten. Het blijft voor de plantenkweker een uitdaging om met onbekende eigenschappen een mooie plant te kweken. Samen met John of Patrick nemen wij dan de groei van de plant door om op de juiste dag de plant te hebben staan die bedacht was.”

Johan Grootscholten is blij met een klant als v.d. Voort: “Zij zijn kritisch, maar denken vooral mee. Gelukkig is de firma Van der Voort steeds onze klant gebleven, ook nadat we verhuisd zijn naar Vierpolders. Afgelopen jaren heeft John het roer alleen overgenomen en ook toen is hij trouw gebleven aan ons.”

25 jaar planten van Globe Plant verdient een taart dachten ze daarom bij de opkweker. “We gaan samen voor nog eens 25 jaar. Het is fijn en bijzonder dat wij al zo lang hun hofleverancier mogen zijn.”