Schot in de zaak bij Nieuwbouw Globe Plant Brielle

Groentennieuws 9 mei 2022 – Annet Breure

Het eerste deel van de verbouwing Globe Plant Brielle is een feit. Er is al heel veel gebeurd aan de Bollaarsdijk, maar er moet nog heel veel gebeuren voordat de eerste planten opgekweekt kunnen worden.

Met meer dan 70 man wordt er overdag gewerkt door verschillende bedrijven, waardoor de coördinatie en afstemming heel belangrijk is.

Voordat de akte gepasseerd was, waren de meeste opdrachten al vergeven, was het overgrote deel van de materialen ingekocht en waren er al diverse planningen gemaakt en weer herzien. Paul Grootscholten en Thijs van de Westelaken waren hier continu mee bezig, begeleid door AAB.

Het startschot is vervolgens gegeven door Knijnenburg-Zwirs: het verwijderen van het betonpad en het omhoog brengen van de verwarmingsbuizen gaf al een heel ander gezicht. Daarna zijn er door Zwirs Horti Projects schoren omgezet, extra luchtingsvakken aangebracht en luchtramen verplaatst en is de constructie verstevigd op punten waar tussengevels, deuren en andere voorzieningen gaan komen.

Iets later is Huisman Scherming begonnen met het aanpassen van de bestaande scherming en het voorbereiden van de nieuwe tweede scherminstallatie.

Nadat er wat ruimte is gekomen is het grondwerk gestart door Kroes Westland, zodat Enthoven Techniek de ondergrondse leidingen voor de watertechniek kon gaan aanleggen, tegelijkertijd is ook Verkade verwarming bezig met de verwarmingsinstallatie en is Enthoven Techniek begonnen met de voorbereidingen van het klimaatsysteem en de verdere elektrische installatie.

Binnenkort gaat Aannemingsbedrijf Kroes starten met de voorbereidingen van de betonvloeren en op een later tijdstip komen er nog spuitrobots van Robur en snelloopdeuren van VLP.

Peter, de technische man van Globe Plant, loopt dagelijks tussen de uitvoerders voor het beantwoorden van de nodige vragen en de praktische dagelijkse afstemming van partijen. Ook hij pakt diverse klussen aan, om straks klaar te staan voor de start van het nieuwe warme plantenseizoen.

Tweewekelijks is er bouwvergadering voor de lopende zaken, de grotere afstemming en het nalopen van de planning waar belangrijk is dat iedereen zijn werkzaamheden met elkaar door neemt.

Benieuwd naar de vorderingen van de bouw? Henk van Dam en Johan Grootscholten staan deze week (10, 11 & 12 mei) op de Horti Contact dagen in Gorinchem en vertellen er graag meer over. Het bedrijf is te bezoeken op stand C135.