Tanacetum Parthenium

Tanacetum MatricariaTanacetum Parthenium is misschien beter bekend als Matricaria. De plant wordt ruim een halve meter hoog, en heeft rechtopstaande, wat harige stengels. De bladeren zijn veerdelig met grote gelobde slippen, en hebben een ietwat gelig groen kleur. De bloemetjes zijn ‘margrietvormig’, en hebben een hartje van gele buisbloempjes en een krans van witte lintbloempjes. De meest geteelde varianten zijn de gevuldbloemige. Het hele bloemhoofdje bestaat dus inderdaad uit een grote aantal kleine bloempjes Matricaria is uitermate geschikt voor de nieuwe trends van “losse bloemen”, maar past ook ideaal als boeketvuller in vele types gemengde boeketten. De bloemen zijn wit, geel of wit/geel van kleur.

De teelt kan plaatsvinden in de kas (jaarrond) of buiten (zomerbloem).

De opkweek wordt opgedeeld in verschillende teeltperioden (seizoenen). Elk seizoen kent zijn meest geschikte rassen. Voor elke teeltwijze en elk seizoen kunnen wij u plantmateriaal leveren. Dit plantgoed maken wij van zaad, dat is geproduceerd door de beste internationale veredelaars. Onze vertegenwoordigers kunnen u helpen bij het maken van een passende keuze voor uw omstandigheden uit dit assortiment. Samen met ons kunt u voor uw bedrijf het meest optimale teeltplan samenstellen. Daarnaast kunt u ook bepalen hoe groot (of klein) u de planten wilt hebben. Hierbij gebruiken wij verschillende traytypen, die daarvoor geoptimaliseerd zijn. Afhankelijk van uw wensen kunnen we de planten nog een extra sturing meegeven.

Globe Plant is uitgerust met de meest moderne technieken zoals geavanceerde klimaat- en voedingsregelingen, verneveling, belichting, verduistering en strakke cultuurvloeren. Zo zijn alle luchtramen afgegaasd om de insectendruk tot een minimum te beperken. En maken wij, als eerste opkweekbedrijf in Nederland, al sinds 2016 gebruik van aardwarmte, de meest duurzame energiebron voor de moderne glastuinbouw.

Onze medewerkers werken vol passie aan het leveren van de afgesproken kwaliteit. Al onze processen worden continu gecontroleerd. Ons bedrijf is daarom ook GlobalGAP gecertifi ceerd en voldoet altijd aan de MPS-A+ eisen.

Kortom: Globe Plant is uw partner voor de opkweek van Tanacetum Parthenium.

Nieuwsgierig naar ons aanbod?  Raadpleeg onze vertegenwoordigers, zij helpen u graag verder.